Blog

 


BLOG

 


18-5-2021: 4 maanden verder, wat heb ik het de laatste 2 maanden druk gehad, sinds de heropening na de 2e lockdown! En hoe fijn is dat!! Ik geniet van alle klanten, het werk in de groothandel (www.10fornails.nl) en alle neven-taken. Alleen de site loopt dan soms wat achter, oeps ;).  Dus vandaag weer hard gewerkt en alles is weer up-to-date!! 

15-1-2021: 2e lockdown, 2e keer gesloten, al een maand…:( Wat een ellende, en we weten niet hoe lang het nog gaat duren. Want hoewel we net zijn begonnen met vaccineren in Nederland, is er tegelijkertijd een hele besmettelijke variant opgedoken. Wie van de twee zal de overhand krijgen? Het goede nieuws is dat ik veel tijd heb gehad om na te denken. En vandaag is mijn nieuwe logo gelanceerd! Ik ben er trots op :). En ik ben al aan het nadenken over mijn 2e live video (uitgezonden bij 10fornails). Wat zal ik gaan maken?

5-11-2020: Vandaag is de nieuwsbrief verstuurd naar alle (vaste) klanten met daarin aandacht voor het feit dat ik het onderwijs vaarwel heb gezegd en mijn droom aan het waarmaken ben. Daarbij ook de mededeling dat per 1 december 2020 een nieuwe prijslijst ingaat. En een extra leuk kerstpresentje dit jaar om mijn overstap te vieren!

20-7-2020: Mijn vriendin van @Fotomuts heeft een fotoshoot gedaan in de vernieuwde salon en de nieuwe foto’s staan op de site! 🙂  Wist je dat ik ruimte heb om nieuwe klanten aan te nemen? En dat je nu ook kunt pinnen? Wij gaan deze zomer niet op vakantie, dus genoeg tijd om jou te voorzien van vakantie-nagels, vakantie-wimpers en/of vakantie-wenkbrauwen!

8-5-2020: Eindelijk mag de salon weer open! Wel met allerlei veiligheidsmaatregelen, dat wel, maar dat hindert niet. Nog meer goed nieuws: ik heb mijn ontslag ingediend op mijn school, waardoor ik vanaf juli weer nieuwe klanten kan aannemen, hoera!!

Verder hebben we in de Corona-tijd ook zeker niet stil gezeten. We hebben de salon namelijk verhuisd van dat ene kleine kamertje naar een veel grotere kamer, met veel meer ruimte! Wat voel ik me verwend zeg!

5-5-2020: Omdat de salon waarschijnlijk alleen open mag met een hoop voorzorgsmaatregelen, dacht ik dat het verstandig zou zijn om me te verdiepen in de wereld van desinfectie. Vandaag mijn certificaat behaald om op de juiste manier met Barbicide te kunnen werken. Barbicide is een breedspectrum desinfectiemiddel op ziekenhuis niveau en dus bij uitstek geschikt in een beauty salon. Sowieso, maar zeker in deze tijd.

16-3-2020: Helaas moet de salon tijdelijk dicht vanwege de Corona-crisis. Hopelijk duurt dit niet te lang!

11-3-2020: Hiep hiep… ik heb mijn diploma gehaald: ik ben nu officieel ‘brow stylist’! Oftewel, ik kan wenkbrauwen shapen door ze te knippen en epileren, en ik kan ze in een kleur verven die bij jouw gezicht en haren past. Heel bij mee 🙂

24-8-2019: Jaa, het certificaat voor de freesopleiding is binnen! Nu goed mee gaan oefenen, zin in!

13-8-2019: We zijn 5 maanden verder na de laatste update. Hoog tijd voor wat nieuwe, verse foto’s en een stukje blog zodat je kunt zien wat mij bezighoudt. De afgelopen maanden waren bizar druk! Ineens zoveel nagelklanten dat ik afgelopen weekend een ‘nee’ heb moeten verkopen omdat ik even geen nieuwe klanten kan aannemen…. Wauw dat het ooit zover zou komen! Tegelijkertijd geweldig dat alles zo goed gaat, maar ook zo jammer dat ik iemand niet heb kunnen helpen.

Over 1,5 week ga ik een frees-opleiding doen. Zin in! Hopelijk kan ik daarmee ook het tempo van mijn behandelingen wat verhogen, wat dan dus ook weer betekent dat ik meer behandelingen kan doen en evt ook weer nieuwe klanten kan aannemen. Maar eerst maar eens oefenen.

En ja, ook de wenkbrauwen staan nog steeds op de planning. Nog geen vast moment voor een opleiding, maar het gaat er zeker aan komen!

13-3-2019: Na lang denken een hele grote beslissing gemaakt: ik ben gestopt met wimperextensions. Dit heeft een aantal redenen (weinig vraag naar, kost veel tijd) maar de belangrijkste is wel dat ik er geen plezier meer aan beleef. En dat was nou juist de bedoeling van mijn eigen bedrijf: plezier hebben in wat ik doe! Deze beslissing heeft nogal wat consequenties waar ik alweer twee weken zoet mee ben: site aanpassen, social media sites aanpassen, nieuwe visitekaartjes maken, en zo nog wat dingen.. Het leuke is, dat ik in mijn hoofd alweer bezig met een nieuwe uitdaging. Wenkbrauwen. Helemaal hot tegenwoordig, dus niet weg te denken uit een beauty-salon. Dus nu op zoek naar een goede opleiding! Wordt vervolgd 🙂

2-3-2019: Tjonge, wat is het lang geleden dat ik mijn blog en mijn site heb bijgewerkt. Het is ook druk: 2 dagen in het onderwijs werken, de salon, mijn dochtertje, het huishouden, sporten en er ook nog een sociaal leven op na willen houden, je (her)kent het vast wel 😉                               Anyway… inmiddels ben ik weer 2 certificaten en een hoop kennis rijker. “Veiligheid en hygiëne in de wimpersalon” en “Elleebana wimperlift” zijn erbij gekomen. Ik had al een wimperlift certificaat, maar het was goed om mijn kennis te updaten en ik wilde graag met dit fantastische merk werken. Ik ben er erg trots op en kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan!

2-7-2018: Zo. Alle informatie en de prijzen zijn weer aangevuld. De (spa) manicure behandeling is toegevoegd aan zowel de informatie-knop als in de prijslijst. Ga snel kijken, want er zijn ook leuke combinatie behandelingen mogelijk!

2-6-2018: Joepie! Certificaat Manicure en Spa Manicure erbij! De muur raakt zo  lekker vol met alle certificaten 🙂 En wat is het heerlijk om een spa manicure te geven (en natuurlijk te ontvangen!). Ik werk met de producten van BCL met organische ingrediënten. En wat ruikt dat héérlijk….!!

10-5-2018: de privacyverklaring staat op de site! Hij is te vinden onder het kopje ‘prijslijst’ en voldoet aan de voorwaarden die per 25 mei 2018 ingaan.

1-5-2018: vorige maand heb ik de omscholing gevolgd van gel naar polygel. Wat een geweldig product! Helemaal enthousiast geworden! Dit nieuwe product heeft alle voordelen van gel en alle voordelen van acryl. En eigenlijk geen nadelen… En wat ook leuk is: er kan weer een certificaat opgehangen worden.

1-1-2018: Gelukkig Nieuwjaar!! Een nieuw jaar, een nieuwe prijslijst.

1-12-2017: deze hele maand actie-maand! 15% korting op alle behandelingen. Perfect voor zo’n feestmaand toch!

19-11-2017:  En….weer een certificaat erbij :). Geslaagd voor mijn ‘specialisatie nagelstyling gel level 2’. Een hoop geleerd over probleemnagels, vijltechnieken en hoe ik mijn snelheid kan opschroeven. Ook druk bezig met het maken van een mooie flyer zodat ik in december hopelijk veel mensen kan blij maken met mooie wimpers/nagels voor de feestdagen, of even ontspanning kan bieden met reiki natuurlijk!

11-10-2017: Vorige week geslaagd voor de basisopleiding nagelstylist!! En mezelf meteen weer ingeschreven voor de vervolgcursus in november. Zó leuk die nagels! Vandaag ook meteen maar even de informatie-pagina en prijslijst aangepast.

18-9-2017: Ook het werk aan de website heeft niet stilgestaan.. Vanaf vandaag weer online 🙂

31-8-17: Er heeft een hele fijne vakantie tussen gezeten, maar ik kan niet wachten om te starten om te starten met de volgende opleiding en die begint vandaag: gel nagelstylist! Druk, druk, maar oh zo leuk!!

5-7-17: Er is nog veel meer dat ik leuk/interessant vind en graag wil leren! Nagels vind ik ook geweldig. Zelf ga ik nauwelijks over straat zonder nagellak! Volgende cursus afgerond: hoe breng ik gelpolish aan…: Certificaat behaald: Gelamour gelpolish.

24-6-17: Ik wil natuurlijk niet alleen de wimperlift kunnen aanbieden, dus ik ga verder leren. Er is nog héél veel dat ik graag wil leren, maar laat ik eerst even verder gaan met wimpers: certificaat behaald: One by one wimperstylist.

5-5-17: Dat ene kleine kamertje op onze eerste verdieping ga ik aanpakken. Eerst helemaal leeg maken, dan hier en daar een verfje en een stuk behang en wat plankjes. Nu kan ik mijn salon verder gaan inrichten, joepie!!

1-5-17: Zó enthousiast zelfs dat ik een Kamer van Koophandel-nummer heb aangevraagd.

28-4-17: Vandaag ga ik zelf leren hoe je wimpers lift. Ik heb het zelf al een aantal keer ondergaan als klant en ben er heel enthousiast over geworden. Certificaat behaald: Lash Lifting Stylist.

Samenvatting certificaten op chronologische volgorde:

8-8-2004 Reiki 1

12-2-2011 Reiki 2

28-4-2017 Lash Lifting Stylist

5-7-2017 Gelamour gelpolish base course

(24-6-2017 One by one wimperstylist)

3-10-2017 Basis gel nagelstylist

16-11-2017 Specialisatie nagelstyling gel

29-11-2017 Workshop kerst nailart

28-4-2018 Omscholing naar polygel

2-6-2018 (Spa) manicure

11-7-2018 Workshop Barok style nailart

(19-11-2018 Perfectie training wimperextensions one by one)

16-2-2019  Training veiligheid en hygiëne in de wimpersalon

(8-2-2019 Omscholing naar Elleebana wimperift)

24-8-2019 Freesopleiding (elektrisch vijlen)

11-3-2020 Wenkbrauwen shapen en verven

5-5-2020 Barbicide (desinfectie) workshop

5-10-2020 Rubberbase certificaat

3-5-2020 Sjabloon techniek certificaat