Nagels

WAT IS POLYGEL?

Entity Studio One Polygel is een revolutionair product in de salon.

Dit product heeft alle voordelen van gel en acryl bij elkaar:
* het heeft een milde frisse geur (die doet denken aan meloen)
* het loopt niet uit en wordt niet hard zonder lamp
* het draagt vederlicht (23% lichter dan acryl en 16% lichter dan gel)
* net zo sterk als acryl, maar ook net zo soepel als gel
* perfecte hechting

 POLYGEL NAGELS
Als je graag langere nagels wil kun je kiezen voor verlenging met polygel. Ook als je van jezelf al mooie/ lange(re) nagels hebt, kun je deze verstevigen met een laagje polygel. Er zijn veel verschillende mogelijkheden: French manicure (met het witte randje) of naturel en dan afwerken met een mooie kleur gellak.

Na een week of 3 is een nabehandeling nodig om de uitgroei bij te werken. Als je nagels bijt, kun je ook voor polygel kiezen. Je nagels zien er ook dan weer mooi uit, en je hebt een goede kans om van het bijten af te komen! Na een behandeling wordt een heerlijke nagelriemolie in gemasseerd.

Advies: dagelijks je nagelriemen behandelen met nagelriemolie. Dit zorgt voor gezonde nagels en dus een langer en mooier resultaat (te koop bij Lovely You). Zeker nodig in deze tijd van veel handen wassen en ontsmetten! Ga zelf niet vijlen of knippen, maar laat je nagels nabehandelen of verwijderen in de salon.  
GELPOLISH / GEL LAK

Gelpolish (of een andere naam voor hetzelfde: gellak) is een mooie glanzende nagellak die makkelijk 3 weken blijft zitten zonder te vervagen, bladderen of beschadigen. Het wordt aangebracht als een lak maar heeft de houdbaarheid van gel. De lak wordt uitgehard onder een uv/led lamp en is te verwijderen met een speciale remover en wraps in de salon.

Gel lak kan zowel op de natuurlijke nagel als op de kunstnagel worden aangebracht. Op de natuurlijke nagel gebruik ik onder de gelpolish een laagje rubber base. Dit zorgt niet alleen voor een hele goede hechting, maar geeft je eigen nagels meteen wat extra stevigheid. Ik werk alleen met kwalitatief goede lak in veel mooie kleuren. Ook een French Manicure is mogelijk.

Na een behandeling wordt een heerlijke nagelriemolie in gemasseerd.

Kom op tijd op je afspraak met schone nagels, zonder oude nagellak (behalve gellak die in de salon is gezet).

Advies: dagelijks je nagelriemen behandelen met nagelriemolie (te koop bij Lovely You). Zeker nodig in deze tijd van veel handen wassen en ontsmetten! Dit zorgt voor gezonde nagels en dus een langer en mooier resultaat. Je mag je nagels tussendoor niet vijlen, de verzegeling wordt hiermee verbroken waardoor de gelpolish kan loslaten.  
RUBBERBASE (BIAB)

Rubberbase wordt ook wel BIAB genoemd. Dit is een afkorting voor Builder In A Bottle.
Het is echt een fantastisch product! Je kunt het namelijk voor veel verschillende nagelbehandelingen gebruiken:
* als hechting onder gel lak,
* als versteviging van natuurlijke nagels,
* als verlenging van natuurlijke nagels,
* en de verschillende mooie kleuren zijn als gellak te gebruiken.

Net zoals echt rubber is dit product erg flexibel. Deze eigenschap voorkomt het loslaten van de nagel. 

De stevigheid en flexibiliteit van de gel zorgt voor een erg sterke nagel. 
De hechting is zo sterk dat het gebruik van een primer niet noodzakelijk is. De gel kan makkelijk afgeweekt worden. 
VITA FIBERGEL
De Vita Fiber Gel is nog zo’n mooi product: het heeft enorm veel geweldige eigenschappen. Het is een dikke basis gel boordevol fibers. Deze fibers zorgen voor sterkte. De gel is dik van structuur en zorgt voor flexibiliteit in de nagels.

Daarnaast heeft deze fibergel een enorme hechting en de gel bevat Vitamine E en Calcium. Deze vitamines zijn nodig om de nagels gezond te houden.  Dit product is erg flexibel en de fibers zorgen voor de sterkte. Deze eigenschappen voorkomen het loslaten van de nagel. De stevigheid en flexibiliteit, samen met de vitamine E en calcium zorgen voor een erg sterke nagel. 

De gel is transparant roze en ook hier kun je de behandeling afsluiten met een mooie gellak.
EEN PARAFFINEBAD

Paraffine is een natuurlijk bestanddeel van ruwe olie en bestaat uit pure koolwaterstofverbindingen. Je kan het vergelijken met een zachte was. Voor het maken van kaarsen of theelichtjes wordt bijvoorbeeld ook vaak paraffine gebruikt. De paraffine die je in een schoonheidssalon tegenkomt is vaak verrijkt met etherische oliën, zoals bijvoorbeeld lavendel of perzik.

Werkwijze: De paraffine wordt zacht opgewarmd in een paraffine bad. Voor je je handen in dit warme bad dompelt, worden ze met handcrème in gemasseerd. Wanneer je je handen weer uit het bad haalt, stolt de paraffine meteen. Je handen worden afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet 15-20 minuten inwerken. Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrème goed intrekken. Als laatste stap verwijder ik de harde paraffine.

Als je het dan hebt over verzorging! Wat een heerlijk zachte handen hou je over aan een paraffinebad! Deze behandeling kun je afsluiten met een mooie gellak.